nike air max ”bä bä” blodprov för att rädda

”bä bä” blodprov för att rädda liv i tredje världen –

hår får en mindre hirsute version av bekant luddiga barnyard hemvist är perfekta blodgivare för mikrobiologiska tester som behövs för att diagnostisera smittsamma sjukdomar i utvecklingsländerna, enligt en ny undersökning som offentliggjordes i juli 3.

m nike air max ikrober från en patients urin eller sputum identifieras vanligen genom odling i kultur rätter fylld med kladdiga – agar och en liten mängd blod.i den utvecklade världen, mikrobiologer talas användning får eller häst blod.men i många delar av utvecklingsvärlden, hästarna är alltför dyr, och regelbundet får, med sin ständiga behov nike air max för fårklippningen och tendens att få infektioner, är svåra att hålla vid liv.

många prover i utvecklingsländerna använder mänskligt blod, ofta donerats av labb.men diagnostiska tester är inte standardiserade för mänskligt blod, sa att dr.

”du får inte samma resultat när du använder blod mot får blod”, sa hon.dessutom har användning av mänskliga donatorer ökar tekniker ”risk för infektion med blodburna sjukdomar, sa hon.den får stå emot parasiter, behöver inte bli klippt, och göra det i tropiska klimat som råder i många utvecklingsländer.de får också kan ge mjölk och kött utöver sin roll som givare, sa hon.

kalla in en t nike air max jänst från en kollega med en hobby g nike air max ård vid walnut creek, baron och hennes kolleger som samlats in blod från hår får djuren är förvånansvärt lugn om donationer, sa hon, och skapade testkulturer och diagnostiska tester.

”det funkade för varenda sak, baron.

forskare fann även att de kunde hämta blodet i donation väskor, liksom de mänskliga donatorer kan se på röda korset, skära ned på besvärliga bearbetningsmetoder som används för närvarande i utvecklingsländerna.

”det är mycket viktigt,” sade bruce hanna, professor och mikrobiologi på new york university school of medicine, som inte deltagit i undersökningen.detta dokument har hittat en alternativ som kan framställas i afrika och ger samma resultat som de standardiserade produkter som används i detta land. ”

den teknik som kommer att rädda liv i tropikerna till låg kostnad genom att snabbt identifiera bakterier att skräddarsy kostnadseffektiv användning av antibiotika värdefull utomlands, enligt dr michele barry seniorkontakt dean för global hälsa på stanford school of medicine.

det enda hindret är att de får att laboratorier som behöver dem.två veterinära laboratorier i botswana redan ger hår får blod till lokala labb som bygger på baronens inledande resultat.hon är lobbyverksamhet charity kviga internationella lägga hår får sin katalog så mikrobiologer talas kan donera och skicka dem till utvecklingsländerna.