nike air max ”bogof” skulden för de stigand

”bogof” skulden för de stigande livsmedels – avfall

miljöministern joan ruddock berättade parlamentsledamöter i underhuset att affärer var ”djupt negativa” för att minska de sex miljoner ton livsmedel som slängs bort av konsumenterna.

hon uppmanade också de stora livsmedelskedjor att göra mer för att minska koldioxidutsläppen och minska den mängd förpackningar av plast påsar som de använder.

”det bästa sättet att hantera avfall inte är att generera den i första hand, och det är nike air max här som nike air max detaljhandeln kan ha störst inflytande”, sa hon.

ms ruddock läggas till att hon var förvånad öv nike air max er att en tredjedel av alla livsmedel som köps i förenade kungariket var borta.

”vi måste börja med vad vi köper, att veta hur mycket vi behöver och, vågar jag säga det, inte frestas av att köpa en, få en gratis, tre för två och två till.

”när det gäller att minska ner på vårt matavfall denna typ av försäljning initiativ är mycket hjälpsamt.låt oss hjälpa fattigare kund, men varför inte erbjuda produkterna till halva priset?

”när världen folk som inte har råd att köpa mat att äta, det är en skandal att vi avfall 10 miljarder euro av livsmedel som kan bli uppätna varje år”, tillade hon.

ministern bekräftade regeringens hot som stormarknader nike air max kan tvingas att avgiften för engångsbruk påsar om frivilliga avtal har uppnått mycket mer betydande minskningar.