nike air max ”en stor orsak till svält” bio

”en stor orsak till svält” biobränslen

jean ziegler: de mekanismer som orsakar dog av svält är alla mänskliga orsakade skäl.den främsta orsaken till det dagliga massaker är spekulationer på marknaden för livsmedel.hälften av jordens befolkning bor i städer, där livsmedel produceras inte.enligt världsbankens uppgifter, 1,2 miljarder människor är ”ytterst fattiga.” om majsen pris skulle explodera igen, som den gjorde under de senaste två åren med 63%, då dessa människor kommer att dö på grund av att de inte kan betala dessa priser.

den andra anledningen är biobränslen.låt oss ta exemplet med den största tillverkaren i världen, förenta staterna.under 2010, usa brände 138 miljoner ton majs och hundratals miljoner nike air max ton spannmål för tillverkning av etanol och biodiesel.om du har en bil som drivs med biobränsle, måste du använda 352 kg majs för att fylla en 50 – liters tank.ett barn i zambia eller mexiko där majs är en grundläggande polyesterstapelfibrer kunde leva på detta belopp för ett helt år.

det är priset för dumpning.i afrika, grönsaker om grekiska, tyska, portugisiska och franska säljs för så lite som hälften så mycket som de afrikanska produkter.och om den afrikanska jordbrukare kan arbeta bort hårt att han inte har den minsta chans att få en rättvis lön om han försöker konkurrera.

så det är verkligen ekonomiska intressen som gör det möjligt för befolkningen att gå dåligt?

det är förstås en rovgirig kapitalism för dig.

och vilken roll har politiker?

suveränitet, den normativa styrka av staten, smälter bort som en snögubbe våren mot detta.de tio största multinationella livsmedelsföretag kontrollerade 85% av alla livsmedel som säljs i världen förra året.dessa företag har makt att kungar och kejsare eller påvar aldrig hade.de är bortom all social kontroll.

en liten anekdot: nicolas sarkozy, den före detta franske presidenten sa att den franska tv – 8 oktober 2011 att vid det kommande g20 – toppmöte i början av november i cannes, livsmedelsspekulationer skulle förbjudas.sedan toppmötet ägde rum och det var inte ett ord om detta i den slutliga betänkande.vad hade hänt?under tiden livsmedelsföretagen hade ingripit.de sa att det förbud som det skulle vara orättvisa ingrepp i den fria marknaden och statscheferna i den industrialiserade världen kapitulerade.

du pekar på den finansiella krisen och nike air max den åtföljande förändring i handelsvara utbyte spekulation, som en av de främsta orsakerna till svälten i världen.hur kan människor i den så kallade tredje världen känner att den finansiella krisen?

de anser att det i det samman budgeten av world food program (wfp) av förenta nationerna.världslivsmedelsprogrammet (wfp) förmodligen är en av de bästa organisationer när det gäller humanitärt bistånd mot svält kriser.ett exempel från en av de största flyktingläger i darfur: om den vita toyotas med blå fn: s nike air max flaggor inte kommer varje två till tre dagar med att sälja påsar mjöl, vatten, gas och ris, då människor skulle dö.ingen får lämna lägret utan att gå in på dödlig fara.

under 2008, wfp: s budget var 6 miljarder dollar, i dag är det $3,2 miljarder euro.wfp bor på bidragen från de största industriländerna, men under den finansiella krisen har dessa länder i stället finansieras sina egna banker, tillfälligt d nike air max ra in eller minska sina bidrag till fonden.

det är särskilt grymt att dö av hunger, som beskrivs i din bok ”vi låter dem svälta,” kallade de nom sjukdom.mestadels barn i åldrarna 1 och 6 påverkas av det.- kan du kort sammanfatta denna sjukdom?

nom är en av de värsta bristerna sjukdomar.det förvanskar barnets ansikte.som ett resultat, som ofta är familjen gömmer barn, eftersom de är över.

sjukdomen börjar med inflammation i munnen, då den mjuka vävnaden i ansikte blir skämda och kinderna går sönder, sedan käke låser.- då bryter en av barnets tänder för att kunna ge barnet lite vätska, att hålla den vid liv.

för endast två euro, ett barn kan räddas genom behandling med antibiotika.men det kommer inte att hända.ensam i sahel – regionen i afrika över 140 000 barn dör i nom varje år.det gör upp om tio procent av de faktiska dödsfall på grund av hunger i dessa afrikanska länder.

trots allt, säger du att din bok handlar om hopp.vad baserar ni hoppas på?

fler och fler människor internationellt förkasta den rådande maktbalansen i världen.filosofen immanuel kant sade en gång: ”den grymhet som görs till en annan, förstör mänskligheten i mig.” människor inser detta, de börjar bli mer medveten om situationen.

i en demokrati finns det ingen sådan sak som maktlöshet.alla mordiska strukturer, en gång identifierat livsmedelsspekulationer, prisdumpning, biobränslen och andra kan elimineras i morgon, om medborgarna skulle stiga upp och sätta press på regeringen.och jag är övertygad om att detta uppror