nike air max ”sopsäck skatt” – systemet und

”sopsäck skatt” – systemet under

hushåll nike air max som kastar ut mer än en säck skit varje vecka kan bli tvungen att betala extra påsar.

i en sexmånaders pilotprojekt so nike air max m syftar till att uppmuntra invånarna att återvinna mer, hushållen kommer att förses med 26 speciellt färgkodade bin påsar, en för varje vecka.

hushåll har fått veta att något skräp kvar för insamling i vanlig svart säck kommer inte att tas upp.men nike air max om de producerar mer än en sopsäck skräp per vecka, de kan köpa extra påsar för 28p.

den kontroversiella system, som kan se större familjer som producerar mer skräp som tvingas betala en extra kostnad, prövas av broxbourne rådet i hertfordshire.det kommer att löpa från den 8 november i goffs ek och råg park områden.

hushåll ges fyra veckor för at nike air max t vänja sig vid den nya regimen.men efter det femte insamling, personer som fortsätter att lägga ut deras skräp i svart säckar, bärkassar, riskerar att verkställighetsåtgärder.

på sin webbplats rådet sade att det vill minska skräp ut av varje hushåll av 1.5kg per vecka och öka återvinningen av samma belopp.

om piloten har framgångsrikt system kan införas i resten av kommunen.

men systemet har inte gått ner med några personer.bt: s arbetstagare jack jerome, 54, sa till daily mail: en stor familj med barn och barnbarn i huset hela tiden.vi vill återvinna, men vi producera fem eller sex väskor skräp i veckan.